SENSE. PURE. NATURE.

BALZAM ZA DIZANJE IMUNITETA

TU SMO GDJE JESMO

Blagdani su iza nas, Novoj godini smo pružili ruku. Ako ništa drugo, na sigurnoj distanci. Ušli smo u mirnije razdoblje. No jesmo li se oporavili od prethodnog – veselog, zabavnog, možda bezbrižnog i lakomislenog. Tu smo gdje jesmo, ali u kakvom stanju? S metodama detoksa već smo krenuli – i neka smo. Zdravo se hranimo, pijemo puno tekućine, krećemo se i dovoljno spavamo. Ide nam, po mogućnosti. Ako nam ne ide, i to je u redu. Svejedno možemo uvesti dodatan korak. Pobrinuti se za sebe još mrvicu više.

NIŠTA NOVO

Nakon razdoblja obilja, uživanja i izleta u inače ''nedopušteno'', ne čudi nas što se osjećamo pomalo oslabjelo. Kao da smo se potrošili; organizam vozi na rezervi. Nedostaje nam nešto. Često poželimo dodatnu njegu. I ne samo to, želimo se osnažiti. ''Imunitet mi je pao'' česta je izjava. ''Kao da mi se prikrada neka prehlada'' također. Kažemo da smo umorni, da nam nedostaje energije – nismo si potpuno svoji i na mjestu.

VRAĆAMO SE U RAVNOTEŽU

Tu smo gdje jesmo i to nije ništa novo, ali to ne znači da ćemo samo pasivno promatrati svoje stanje. KAIAA u ovakvim trenucima, naravno, zove prirodu u pomoć. Ona zna kako se osnažiti i sačuvati – vratiti u stanje ravnoteže. Podići razinu energije, osnažiti organizam, potaknuti naše unutarnje procese – podići imunitet. Izradite ovaj jednostavan balzam koji će vam to omogućiti.

ŠTO I KAKO?

Trebat će vam sljedeće:

 • staklena posudica s poklopcem
 • 30 ml (2 žlice) shea, odnosno karite maslaca
 • 9 kapi eteričnog ulja pepperminta
 • 9 kapi eteričnog ulja čajevca

Postupak izrade je lak. Najprije rastopite shea, odnosno karite maslac. To možete učiniti tako da ga stavite u staklenu posudicu koju ste odabrali za balzam i smjestite na topli radijator. Možete to postići i laganim zagrijavanjem na vodenoj pari – tek toliko da prijeđe u tekuće stanje. U posudicu s maslacem dodajte eterična ulja i dobro promiješajte. Na kraju ćete dodati malo strpljenja – pričekajte da se balzam vrati na sobnu temperaturu, odnosno u čvrsto stanje. Nakon toga zatvorite svoj balzam i čuvajte na suhom i hladnom mjestu do godinu dana.

KADA, GDJE I ZAŠTO?

Koristite ga jednom u nekoliko dana za podizanje imuniteta. Također, okrenite mu se onda kad se osjećate slabo, kada nemate dovoljno energije, kad mislite da vas obuzima prehlada. Umasirajte balzam na područje prsa, leđa te na stražnju stranu vrata. Odlično djeluje kada se nanese i na bolna područja na tijelu. Peppermint će donijeti osjećaj hlađenja i žarenja, često u isto vrijeme. Dopustite mu to, uzburkat će cirkulaciju i podići vas istog trena. Čajevac će se odmah priključiti svojim imunostimulirajućim svojstvima. Unijet će dodatnu zaštitu i osnaženje za kojim idemo. Usput će poraditi na smanjenju umora. Dodatno, shea maslac će se pobrinuti za njegu kože i nahraniti ju.

SPREMNI SMO

Puno smo toga pokrili ovim jednostavnim balzamom. Upotreba mu je široka, a izrada i više nego jednostavna. Sastojaka je malo, a djelovanje poprilično moćno. Ponekad je manje – više. Isprobajte ga, osjetite kako vas podiže stepenicu više. Osnažuje, obnavlja, učvršćuje – tako djeluje priroda.

2 comments

 • Bok Zrinka!
  Drago nam je da si pročitala naš blog i sretni smo da nam se javljaš s pitanjem! Ovaj balzam je namijenjen isključivo za primjenu na koži, nikako kao pripravak koji se uzima oralno, tj. jede – možeš ga koristiti kad god se osjećaš slabo ili umorno i nanositi na područje prsa, leđa i vrata, ali i na bolna područja na tijelu općenito. Bilo bi nam drago da nam javiš dojmove ako ga izradiš i isprobaš!
  Ako imaš još kakvih pitanja, slobodno nam se javi, naći ćemo rješenje. Zbog toga smo tu.

  KAIAA
 • Jel se to jede kašičicom da bi dobila imunitet kad sam umorna i iscrpljena,nije n+mi jasno jer se tako često osjećam’

  Zrinka

Leave a comment

HRK
Hrvatski
Hrvatska (HRK kn)
Hrvatski