SENSE. PURE. NATURE.

JESEN U MIRISIMA I BLAGODATIMA ULJA

VRIJEME PROMJENA i MENTALNE OBNOVE

Jesen je doba promjena. Kako u prirodi, tako i u nama. Drveće gubi lišće, lagano se priprema za zimski odmor, kreće čuvati energiju. Temperature su sve niže, a dani kraći. I mi se mijenjamo u skladu s godišnjim dobom. Povezani smo s prirodom, iako si to ne želimo uvijek priznati. Ne gubimo lišće, doduše, ali prilagođavamo se novim uvjetima. Nakon ljetnih temperatura i energičnosti, i čovjek se počinje pripremati za zimu. Jesen je prijelazno razdoblje u kojem nam treba malo dodatnog uzemljenja, okretanja prema sebi, smirenja. Treba nam dašak pripreme za zimsko mirovanje.

JESEN U KAPLJICI ULJA

KAIAA preporučuje nekoliko načina da jesenski ugođaj dovedete u svoj prostor:

Za opuštanje, smirenje i uzemljenje:

U difuzor ili aroma lampu dodajte 5 do 10 kapljica mješavine 100% eteričnih ulja Peace & Quiet.

Napravite vlastitu mješavinu birajući ulja koja djeluju umirujuće, relaksirajuće, koja su toplog i ugodnog mirisa. U difuzor ili aroma lampu dodajte sljedeće:

Za jasnoću i koncentraciju:

U vlastitu mješavinu možete dodati i koju kapljicu za fokus i koncentraciju – za uzemljenje je ponekad potrebna i mrvica usmjerenosti:

  • 1 do 2 kapljice eteričnog ulje spearminta
  • 1 do 2 kapljice eteričnog ulje limuna

Za jesen u vlastitom domu

KAIAA vas poziva da se poigrate, da budete znatiželjni. Svi imamo različite ukuse. Neki nam mirisi više odgovaraju od drugih. Ako u svoj prostor želite uvesti jesenski ugođaj drvenastim i orašastim aromama, ubacite u svoju mješavinu sljedeće:


MENTALNA I DUHOVNA HIGIJENA

Sad kada imate uvjete za uzemljenje, umirenje i čuvanje energije, uzmite nekoliko trenutaka samo za sebe. Jesen ste doveli u svoj prostor, sada ju iskombinirajte s nekom aktivnosti:

  • Smjestite se u svoj najudobniji kutak i otvorite onu knjigu koju nikako da krenete čitati. Prostor je poprimio novu dimenziju, vani je ionako zahladilo – trenutak je idealan. Pobrinite se da vam je udobno i uživajte u svom novom prostoru. Dopustite si svoje vrijeme, lagano okrećite stranice.
  • Možda je glazba ono što vam donosi uzemljenje i mir. Pronađite u svojoj glazbenoj kolekciji nešto što će odgovarati aromatičnom i jesenskom prostoru kojega ste upravo stvorili. Zatvorite oči i dopustite osjetilima da uživaju. Samo slušajte i dišite, bez pritiska, bez žurbe.
  • Lezite za prostirku za vježbanje ili neku drugu ugodnu podlogu i desetak minuta se usmjerite na vlastito disanje. Pokušajte opustiti sve mišiće u tijelu. Probajte disati tako da vam udah i izdah jednako dugo traju. Osjetite sve mirise koji se šire prostorom. Primijetite dijelove tijela koji su u dodiru s podlogom. Misli neka pričekaju.
  • Sjednite ili lezite na neko udobno mjesto. Pokušajte nekoliko minuta provesti u tišini, ne radeći ništa. Provjerite možete li uopće uživati u ovome. Probajte isprazniti glavu od svih misli. To nije nimalo lako – vjerojatno će vam u kratkom vremenu mnoštvo njih proletjeti kroz glavu. Neke od njih će možda biti i razne brige koje imate, obaveze koje vas kasnije čekaju. Možda se sjetite nečega što ste taj dan zaboravili obaviti. Probajte zamijetiti te misli, prepoznati ih – normalno je da su tu. No kao što su došle, tako mogu i otići – primijetite ih i pokušajte ih otpustiti. Zamislite ih kao proizvode na pokretnoj traci – gledate ih, ali one odlaze iz vašeg mirnog i mirisnog prostora. Pokušajte se vratiti natrag svojem tijelu. Ponovite postupak koliko god puta želite. Dokle god vam je ugodno. Nemojte ništa siliti – ako ne ide, ne ide. Možda će sljedeći put ići lakše.

VRIJEME UZEMLJENJA I PRILAGODBE

Nismo uvijek u prilici zavući se u svoj brlog, čitati, slušati glazbu, misliti o svemu ili ničemu, ležati u miru i disati. Obaveze su obaveze, ne možemo ih ignorirati. Moramo se i njima prilagoditi. No to ne znači da ne možemo ''ukrasti'' nekoliko minuta za sebe. Dobiti svoj trenutak moguće je i u pokretu. KAIAA je toga svjesna i zbog toga je osmislila Take a break roll-on. Nanesite ga na sljepoočnice, zapešća ili vrat. Kratko izmasirajte ova područja. Duboko udahnite nekoliko puta i vratite se k sebi, u svoje tijelo. Možda ste uzeli pauzi od posla, ili ste pak u javnom prijevoz, moguće da stojite i čekate u nekom redu – što god da je slučaj, uzmite svojih pet minuta, puno će vam značiti.

Leave a comment

HRK
Hrvatski
Hrvatska (HRK kn)
Hrvatski